Cursusgezondgewicht.nl

Vraag en antwoord - Deel 2

Les 1 - Planning en doel

Noem enkele punten over het opstellen van een doel en het behalen ervan?

De doelen moeten concreet en realistisch zijn, en tijdens de uitvoering moet je niet te streng voor jezelf zijn (beloon jezelf ook eens).

Wat is een goede en veel gebruikte manier om een plan op te stellen?

Dit is volgens de SMART methode.

Waar staat deze methode voor?

Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden.

Wat verstaan we onder de voedingsanamnese?

De voedingsanamnese is een verzamelnaam voor verschillende technieken om de voedselconsumptie van een persoon in te schatten.

Wat bereik je daarmee?

Deze geeft inzage in je voedingsgewoonten en het eetgedrag.

En hoe wordt dit meestal gedaan?

Via een eetdagboek.

Wat laat een eetdagboek zien?

Deze geeft een vrij duidelijk beeld over je voorkeursproducten, wat voor soort eter je bent, waar eventuele problemen zitten of dat je misschien een verkeerd voedingspatroon hebt.

Advertentie